2016. július 24., vasárnap

Cukormentes házi Baileys



No igen, ha nem kapni csak cukrozott verziót, az ember lánya elkészíti, legalább 2 perc kell hozzá :)
Erősségét, édességét mindenki maga szabályozza, ízlése szerint.




Hozzávalók:

100ml whisky
250ml habtejszín
4tk instant kávé
3tk 4x-es erősségű eritrit+stevia keverék (vagy más, 12tk cukornak megfelelő édesítő)
vanilia kivonat vagy a tejszínbe áztatott, kikapart vaníliarúd

Az összes hozzávalót egy jól záródó üvegbe teszem és összerázom, míg minden feloldódik,  kész.
A vaníliarúd benne hagyható.
Hűtőben sokáig eltartható.

Természetesen mindenki ízlésére szabhatja, készülhet kókusztejjel, több/kevesebb kávéval/whisky-vel/édesítővel, nincsenek kőbe vésett arányok.

Nekünk ez a verzió a kedvenc, két jégkockával éppen a megfelelő erősségűre szelídül.

Nikk

6 megjegyzés:

  1. Niki, és ez kb. meddig áll el? vagy nem volt esélyed még kipróbálni? :) Karácsonyra szeretném megcsinálni, csak nem tudom mennyivel előtte tudom elkésziteni :) Köszönöm: Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem tudom, mert 1 hétél tovább még nem tartott :)

      Törlés
  2. Szerintem simán felforralható, mint más receptekben és forrón töltve hetekig eláll. Én rokonoknak csináltam cukorral, de majdnem hasonló az összetétel és rottyantani kell rajta egyet. Kipróbálom ezt a verziót is forralva és letesztelem :)

    VálaszTörlés
  3. Forralaskor nem párolog el az alkohol?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell forralni, csak összekeverni.

      Törlés
  4. Én felforralom és akkor öntöm bele az alkoholt mikor már húzom le a tűzről. Annyi idő alatt meg nem párolog el amíg megtöltöm az üvegeket.

    VálaszTörlés